Myra – blivande terapihund

Myra - blivande terapihund

Att hundar kan göra skillnad är mycket förståligt för alla som har hund. Den glädjen en hund kans sprida går nog inte att beskriva med ord. Är man dessutom sjuk, gammal, ensam eller har andra problem kan en hund betyda skillnaden mellan ett liv i nöd eller ett liv fyllt av glädjeämnen och förståelse. Forskning har visat att mängden av ämnet oxytocin i blodet ökar när personer (som inte är hundrädda) har närkontakt med hundar.
”Oxytocin är avgörande för upprättandet av gemenskap, parbildning, omvårdnad, och förmåga att följa sociala normer. Förhöjd aktivitet av oxytocin skapar ökad tillit, minskar aggressioner, ångest, samt minskar också stress” kan man läsa på Wikipedia.

Underbara hunden Myra (Lilla Mys valp från hennes första kull) håller på att utbilda sig till terapihund, för att kunna göra skillnad på äldreboenden, men också i skolor. Nu har hon kommit så långt i utbildningen att det är dags att göra praktiktjänst. Och idag gjorde hon sitt första besök.
Så här skriver matte Hillevi om det besöket:
Fantastiska Myra! Ibland är ord överflödiga! Att se hur hon jobbade idag vid sitt första praktikbesök, som blivande terapihund gjorde mig riktigt berörd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s