Rapport från Maxon

Idag har jag fått en trevlig rapport från Maxon 🙂  Roligt att höra att allt går så bra!  Tack snälla matte Ywonne!
Maxon 180131

Hejsan Bisse,
här kommer en liten lägesrapport från Maxon, storebrorsan i M-kullen. Det är ett epitet han lever upp till, när vi var hos veterinären i förra veckan för hans 3-månadersvaccination  fick han ställa sig på vågen. Den visade på 4,7 kilo!

När han kom hem till oss vid 8 veckors ålder vägde han 2,5 kilo och var 22 centimeter hög, så snacka om bra tillväxt!
När vi ändå var där bestämde vi oss för att Yatzy skulle få en spruta mot kennelhosta, som ett extra skydd för Maxon – det vill säga att Yatzy skulle ta hem eländet och smitta den yngre. Resonerade vi rätt, tycker du?
Sin spruta tog Maxon med jämnmod, jag stod vid hans sida och gav honom lite godis som distraktion, och veterinären sade att han efter 3-4 dygn kunde bli lite däven, kanske få lite feber och ha dålig aptit.
Det sista höll vi för osannolikt eftersom han slukar sin mat på ingen tid alls och dessutom gör sitt bästa för att få med något från Yatzys matskål. Ibland åker han på en utskällning som heter duga och ibland går Yatzy därifrån och lämnar en del av sin portion. Då gäller det att hugga tag i skålen snabbt som attan innan Maxon hinner fylla sin lilla mun med torra kulor.
Däven och febrig blev han inte heller, i lördags åkte vi till Stockholm för att hjälpa mellansonen att flyttpacka och sedan vidare till äldsta sonen, sonhustrun, sonsonen och inte minst – katten Sixten. På bilden ser du hur Maxon nyfiket undersöker den första katt han skådat i sitt liv. Sedan blev han allt mer intensivt intresserad och det slutade med att vi stängde in stackars Sixten i badrummet så att han skulle få lite lugn och ro medan Maxons tunga hängde ut mellan framtänderna, som ett resultat av uppvaktningen.

Vi tycker att vi har fog för att säga att han nu är rumsren, det har han i princip varit sedan någon vecka efter nyår. Han har absolut inget emot att gå ut eftersom det innebär en chans att leta harlortar, som tydligen är prima vara.
Nu är han också med husse och morbror Yatzy både på morgonturen och eftermiddagsturen, som oftast äger rum i skogen eller längs promenadvägen utmed Göta kanal. Han springer lös, precis som när han är ute på gården och rastar sig, men han får passa sig för att springa för snabbt, då slänger sig Yatzy över honom och lär honom att veta hut – gammal är äldst.

I förrgår kväll gick vi igenom parken här hemma, där snön snabbt byggde bollar på hundarnas ben, och mötte en dvärgpudel som var närmare 6 månader.  Oj, oj, oj, vad Maxon och pudeln lekte loss där i snön, det märktes att det var den sortens lek som Maxon och hans syskon brukade ägna sig åt.
Nu var pudeln aningen större och tyngre och därmed aningen överlägsen, men Maxon tog det med fattning.
Roligt att se, det är ju först nu efter vaccinationen som vi vågat låta honom få hälsa på andra hundar, bortsett från den femåriga snälla springer spanieln Mimmi som bor här på gården.
Yatzy reagerar mera med morrningar, han vill ha ordning i leden, så Jörgen fick gå i förväg med honom, medan Maxon lekte klart.

Nu har vi anmält honom till en valpkurs som startar i början av april, den ser vi fram emot. Där ordnas också något som heter ”valpbus” i vår, vilket innebär att ett gäng valpar träffas och leker i 40 minuter en gång i veckan. Låter som en jättebra idé.

I nästa vecka ska Maxon iväg på trimning, hos Lena Hugestam i Linköping, där Yatzy också trimmas. Det är trist att inte få träffa de glada valparna från M-kullen när ni sammanstrålar nu på söndag, men den långa bilresan i kombination med det osäkra vintervädret, gör att vi bestämt oss för att avstå. Ser fram emot att få läsa om träffen på bloggen och få se lite bilder.

Nu härskar friden här i huset. Husse sitter och läser, hundarna ligger och slumrar, med mat i magen och rofyllda själar efter eftermiddagens promenad vid kanalen. Det är ett härligt hundliv!

Dubbelmatten i Peking

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s