Livet med två små valpar

Morra o Ruffa 180207_

Det här med att ha valpar hemma… och att alltid komma för sent….
– Valparna! Kom nu vi ska åka på en utflykt!
Tass, tass, tass.. slir i svängen och så snabb inbromsning.
– Godis! Var är godiset! Morra och MiraMira pratar i munnen på varandra.
Jag stoppar handen i fickan och får upp två små godisbitar (valpfoder) och ger dem. Så plockar jag fram ett halsband för att sätta på Morra.
– Wow! Säger hon, biter tag i halsbandet och vänder om på en tusendels sekund och så är jakten i gång. Morra först, MiraMira sen och så jag (som inte alls är lika snabb) Men smartare, ha ha! För Morra hamnar i en återvändsgränd och jag kan fånga henne, få loss halsbandet ur hennes min och så sätta det på henne.
– Kom nu små älsklingar, säger jag med min snälla röst. Nu går vi ut. Så öppnar jag grinden ut till hallen. Strax efteråt förstår jag varför jag har en grind där. För Morra rusar förbi mig, slirar åter i en sväng och far snabbt uppför trappan till övervåningen.
Nåväl jag lyckas få tag i MiraMira innan hon också försvinner uppför trappan. Öppnar farstudörren och knuffar vänligt ut henne i farstun och öppnar samtidigt ytterdörren så hon kan springa ut. Så  ger jag mig upp på övervåningen där jag till slut hittar Morra som gömt sig under sängen i mitt sovrum.
Ner igen med Morra under armen och går ut med henne. Då ser jag MiraMira. Hon har fått tag i två koppel som hon lyckats släpa ut i trädgården. Ut i trädgården och hämta kopplen som nu både MiraMira och Morra hänger i…..
Jodå, till sist lyckades jag få på koppel och halsband på båda två och även få in dem i bilen, där de direkt somnade i sin bur. För där går det ju inte att reta någon matte 😀 för hon är alldeles för upptagen med att hålla i ratten och trampa på gasen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s