Utställning i Ludvika – Morra BIG 1-valp BIS-9-valp

Morra BIR BIG1 BIS9 Ludvika 180414
Igår var vi på en inofficiell utställning i Ludvika. Som alltid hade vi väldigt trevligt och hundarna skötte sig så fint, så fint.
Valparna Morra och hennes bror Melker börjar förstå lite vad det handlar om och det var inte alls lika mycket lek i ringen som sist vi var iväg. Men det var full fart i alla fall, precis som det ska vara i en utställningsring.
Morra blev Bäst i Rasen valp, och blir man det går man vidare till Gruppen, där hon också visade framfötterna ordentligt genom att vinna den över massor av andra valpar i andra raser, rottweilers, leonberger och andra stora hundar. I och med att hon vann gruppen så var hon kvalificerad till att springa i Best In Show- tävlingen. Men då var hon trött, lilla stumpan. På Inoff utställningar tävlar valpar från 4 månader till ett år. Och Morra är ju bara fem månader och då kan det vara jobbigt att springa så många gånger. Men hon blev i alla fall BIS 9-valp. Duktiga lilla stumpan. Massor av grattis duktiga Riga-Maria som sprang så fint med henne 🙂
Morra april 2108

Melker Ludvika 2018Hennes bror Melker skötte sig jättefint han med och blev bästa hanvalp och med det också Bäst i Motsatt kön. Massor av grattis matte Heli och husse Peter!

Hjalmar BIR Ludvika 2 2018Hjalmar maj 2017 utstfin 2a

Hjalmar, Heddas vackra bror var också med. Han har börjat tycka att det är lite tråkigt med hundutställningar, och nu tog matte Annette med honom för att få honom att ha lite kul i ringen, för det kan man ha i inofficiella utställningar. Och se han  slog till och blev Bäst i Rasen, och gick även han vidare till Gruppen. Där var det på ett hår att han kom fyra, då domaren först tackade av alla hundar som han inte ville placera, så var det fem hundar kvar. Länge stod han och valde mellan Hjalmar och en Bearded collie, men till sist bestämde han sig för att ta den och Hjalmar blev femma. Massor av grattis Annette som sprang så fint med honom!
Vi lät också hundarna få ingå i en Uppfödargrupp, där dom skötte sig lika bra och fick Hederspris och blev 1. Men då var det sent gånget på dagen och Melker med matte och husse hade långt hem, så vi lät det vara gott med det och hoppade över att springa i finalen med dom.
Ludvika utst uppfodargrupp hp 1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s