Jojje KORAD!

Jojje lek innan skott 4 gripande 3

Denna heta junidag har Jojje med matte Maria varit i Dala Floda för att göra ett MT. MT är en mentaltest som är till för brukshundar, alltså schäfrar, rottweilers , dobermann och liknande raser, för att få dem godkända till tjänstehundar. När man gör ett vanligt MH (Mentalbeskrivning Hund) så får hunden gå en bana där det dyker upp en del saker som hunden reagerar på. Utifrån hur hunden reagerar skriver man ner resultaten i ett protokoll. Om hunden klarar hela banan utan att behöva avbryta för att den blir för rädd, får den Känd Mental Status – alltså varken godkänd eller icke godkänd. Utan det är en beskrivning där det till exempel står att hunden är skottfast etc.

Med MT är det annorlunda, där kan hunden bli underkänd, eftersom det är ett prov som visar att hunden är så stabil att man kan arbeta med den i många olika och svåra situationer.
Dvärgschnauzern är ju ingen bruksras, men den har, som en av få andra raser, dispens för att få göra MT – eller korning, som det också heter. Men det är väldigt få dvärgschnauzrar som lyckas bli godkända i ett MT.
Men trots den extrema värmen, som gjorde att alla hundar innan Jojje och Maria som gick banan blev underkända, så lyckades de uppnå över 300 poäng och blev alltså godkända 🙂   Tidigare har han också fått genomgå en exteriörtest som han även den godkändes på. Och med de två resultaten har han nu fått den fina titeln KORAD som ska stå framför hans kennelnamn  ❤
Jojje är min andra uppfödning som lyckats få titeln 😀  Den första som korades var Fix – Amorras Fridfulla Fridolf – med matte Katarina.
Så fantastiskt för mig att ha så duktiga valpköpare som Maria Hammarberg och Katarina Strömberg, som jobbar så bra med sina hundar. Massor av tack för allt arbete och all kärlek ni lägger ner på Jojje och Fix ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s