Qaston Svensk Utställnings Champion!

Qaston BIR Champion Leksand 2018Igår kom Kerstin hit och passade valparna, medan jag, Qaston och Kajsa åkte iväg till Leksand där det var hundutställning. Qaston stod inför sitt sista cert för att bli utställnings champion. Alltid lite extra spännande, även om man vet att just det där sista certet när de fyllt 2 år brukar vara det absolut svåraste att få.
För Kajsas del var det länge sedan hon var på utställning eftersom hon hade fått skägget ganska avbitet redan förra sommaren och då blir det inte så bra resultat i utställningsringen. Men nu har det äntligen växt ut och det var dags för henne att få följa med igen.
Det var väldigt varmt och trots kylduk och silverduk på taket till utställningstältet var jag orolig för att det skulle bli för varmt för hundarna att orka springa med attityd och glädje i ringen.
Men de verkade klara värmen riktigt bra 🙂
Först ut var Qaston. Duktiga gubben tog ut stegen ordentligt och ställde upp sig så fint och med härlig attityd, precis som han brukar ❤  Ja så fint skötte han sig att han vann sin klass, trots hård konkurrens. Och han fick ett Ck vilket betyder att han fick gå vidare och tävla om certifikatet.  Och det gjorde han så bra att domaren lät honom vinna, vilket betydde att han fick certet!!! Och med det hade han uppnått kraven på att bli Svensk Utställningschampion! Oj så glad jag blev!
Så var det Kajsas tur. Hon blev överlycklig över att få springa runt i ringen igen, sötaste lilla gumman ❤  Hon hoppade och skuttade av glädje, men jag hann lugna ner henne lite grand i alla fall så att domaren kunde göra sig en riktig bedömning av henne. Och se, även hon vann sin klass med Ck!  Och det betydde ju att även Kajsa skulle få tävla om certifikatet – tikarnas certifikat.  Riktigt ända fram nådde vi inte, men hon fick R-certet och blev 3e Bästa tik. Så himla roligt 😀
Kajsa 3 BT Leksand R cert 2 180609
Men än var dagen inte slut. Eftersom Qaston vunnit Bästa Hanklassen så var det nu dags för honom att tävla om Bäst I Rasen med den tik som vann – som för övrigt även det var en tik från Finland, som ju Qaston kommer ifrån, som Sophie på kennel Hilfies äger – Grattis Sophie!
Här virrade jag till det lite, och glömde plötsligt bort att Qaston skulle in i ringen igen, men tack vare fina vänner som ropade på mig så fick jag snabbt stoppa in Kajsa i vagnen och ta ut Qaston igen. Som var glad och lycklig att få springa lite till. Och se, det gjorde han så bra att han vann även denna klass och Blev Bäst i Rasen.
Massor av tack till domaren Jens Myrman, som var en mycket trevlig domare som behandlade hundarna fint i ringen. Hälsade på dem och hade mjuka fina händer när han bedömde dem. Sånt som är så viktigt, tycker jag, men som en del domare inte verkar ha koll på att man gör.

Qaston gruppfinal bordet Leksand 2018

Alltså var dagen ännu inte slut, för har man blivit Bäst I Rasen ska man in i de stora finalerna tillsammans med alla andra raser. Så det var bara att sätta sig ner i tältet och vänta, efter att jag gått och rastat Kajsa och Qaston en liten sväng. Värmen blev allt tuffare ju längre dagen fortskred och när det till sist blev dags för de stora finalerna var Qaston inte längre i toppform. Han var trött och irriterad stackaren. Inte kul att ha legat i en vagn nästan hela stekheta dagen. (Jag hade dem ute i tältet ett tag, men det verkade som de trots allt tyckte det var skönare och svalare i vagnen)  När vi så sprang in i stora finalringen skötte han sig ändå bra, men inte tillräckligt för att bli placerad. Men vad gjorde det! Han hade fått det vi ville ha, sitt sista cert som nu ger honom rätt att ha bokstäverna SE UCH framför sitt namn 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s