Åre resa

Nu har jag inte skrivit här på ett tag, för flocken och jag har varit i Åre. Jag för att göra författarbesök i skolorna och flocken för att hålla mig sällskap och se till att jag kom iväg på sköna promenader.
Ruf alla fem Are Helgesjon 20180923
Och härligt hade vi det, även om flocken fick gå i koppel hela veckan. Det är de ju inte direkt vana vid, men när vi är på nya ställen vill jag inte utmana ödet att ha dem lösa. För vem vet vad som kan locka i buskarna för fem glada nyfikna dvärgschnauzrar. Men helt fel är det ju inte ändå, för lite träning i civilisation kan ju även flocken behöva ibland.
Natur are fjall Helgesjon2 20180923
Ruf are ulladalen back alla fem 20180923
Och som vanligt när jag tar med dom allihopa någonstans blev jag så nöjd och lite rörd över hur fint de ställer upp på allt jag hittar på. Alltid beredda att hänga med. Och alltid glada och hyggliga vad som än händer. Överallt när vi mötte folk fick vi så fina leenden och snälla ord över dem.
Tyvärr fick Lilla My ett pyttelitet sår på insidan av låret, som hon började slicka på. Så de sista dagarna fick hon gå med tratt. Då var det inte så lätt längre att gå med fem hundar, eftersom hon hela tiden körde in tratten i någon av de andras bak när vi var ute och gick, vilket de inte uppskattade utan flög iväg förskräckta. Att ha henne utan tratt gick bara korta stunder då hon, så fort jag blev upptagen med att kolla på en av de andra hundarna, genast försökte komma åt att slicka igen. Nåväl såret läker fint, och nu gäller det bara att långsamt vänja henne av med tratten utan att hon börjar slicka sig där igen. Hon är nämligen en liten slickmaja och vill gärna slicka på allt hon kommer åt ❤ När hon inte har fått slicka sig på några dagar så måste hon ju snabbt dit med nosen och kolla så att allt står rätt till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s