Året som gått…

Gott Nytt Ar 2018Nu är snart året till ända. Även det här året har bjudit på många härliga ögonblick med hundarna. Hedda födde (efter att tidigare gått tom) äntligen en efterlängtad valpkull – N kullen. Så spännande det är att nu få se dom växa upp. Nicke har redan hunnit nosa lite på utställningsvärlden och blivit Bäst I Rasen valp och Bäst i Gruppen 3 valp. Grattis matte Anna!
N-kullens pappa Qaston fyllde 2 år i maj och passade på att strax efteråt bli svensk utställningschampion, det var också kul.
Duktiga RigaMaria och Jojje klarade den svåra mentaltesten och Jojje lyckade bli KORAD, kennelns 2a hund som korats, jättekul! Jojje blev även klubbmästare på Fagersta Brukshundklubb i Bruks, en fantastisk prestation där han slog de deltagande bordercollierna! Och blev 3a i KM i lydnad. Grattis RigaMaria!
Jojje vinner KM 2018 i Bruks
I år var det också dags för L-kullen att göra sin mentalbeskrivning, MH, som alla deltagande L-valpar klarade med den äran. Och även Folke från K-kullen passade på att göra MH, som även han klarade så galant. Skottsäkra, lekfulla och nyfikna var de allihopa 🙂 Precis som Morris, även han från K-kullen som gjorde sitt MH ett par månader tidigare 🙂
Fix från F-kullens matte Katarina, fick ta emot en plakett från SSPKs årsmöte för att han KORATS året innan. 🙂 Grattis Katarina!
Gry och matte AnnMargret har tävlat i Fortsättningsklassen i rallylydnad och fått godkänd runda 🙂 Grattis AnnMargret!
Gry rally 91 poang
Utställningsåret har också varit framgångsrikt då både Morris och Lava (förutom Qaston då, som blev utställningschampion) tagit Cert och fått flera fina placeringar
Och Zorro har fått fina placeringar med bland annat 2 Nordiska Cert (han blev utställningschampion förra året)  med goda resultat även i år. Grattis Cammen!
Morra fick många Bäst I Rasen-valp placeringar och vann även gruppen och blev Best In Show valp placerad både på Dvärgschnauzercupen där hon blev BIS6 valp och på vanlig valputställning. Även nu som junior har hon fått fina placeringar, bland annat på finska vinnarutställningen i Helsingfors där 62 dvärgschnauzrar svart/silver deltog, då hon båda dagarna kom 2a i juniorklassen med Ck. Och blev 3 Bästa Tik i Högbo då hon debuterade som junior med R-Cert. Grattis RigaMaria!
Morra 3 BT Hogbo 2018
Morras bror Melker fick flera BIMvalp placeringar och på Dvärgschnauzercupen blev han BIS7a valp. Över 100 dvärgschnauzrar deltog under dagen. Grattis matte Heli!
Matte Annette har ställt Hjalmar som fått Ck och fina kritiker. Grattis Annette!
Även Kajsa har ställts en hel del under sommaren med Bästa tik-placeringar. Jätteroligt!
Dessutom har det kommit ett DNAtest som påvisar en av dvärgschnauzernas flera olika PRA typer – PRA typ B. Än så länge har jag hunnit testa Qaston, Hedda, Morra och Morris – alla har visat sig vara fria från gener som ger den ögonsjukdomen. Jätteskönt!
Ransater Lava 20180728 (2)

Ja, så roligt det har varit!
Men det allra viktigaste har trots allt varit alla de sköna stunder då vi  Amorras-hundägare har njutit av våra hundar, på promenader, hemma i soffan, på utflykter….
För att inte tala om känslan av att ha en varm och go hund nära oss i sängen på nätterna 😀
Tusen tack alla ni Amorrashundägare som tar så väl hand om era hundar!
Vill också passa på att tacka för alla fina julkort jag fått. Det värmer i hjärtat!
Ett Gott Nytt År önskar jag er alla, både två och fyrbenta vänner!
Helsingfors Vinnare 2018 Hjalmar vg o jag

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s